Regionális Konzultációs Központ - hírek

Az IOSZIA Kft. látja el a Gábor Dénes Főiskola Eger, Gyöngyös, Isaszeg, Szolnok, Vác központjainak teljeskörű üzemeltetését.
A Gábor Dénes Főiskola (GDF) újonnan megépült központja
A Gábor Dénes Főiskola (GDF) újonnan megépült központjaKedves Hallgatók, jó hírünk van. Az új tanévet új épületben kezdjük, amely elég nagy lesz ahhoz, hogy kényelmesen elférjünk, és optimális ahhoz, hogy minőségi szolgáltatást tudjunk nyújtani minden területen. A Főiskola továbbra is közös tető alatt működik a SZÁMALK Zrt-vel.
Az új épület új lehetőség is: a legmodernebb hálózat, korszerű klimatizálás, barátságos közösségi terek, kellemes környezet jellemzi új otthonunkat. További fejleményekről folyamatos tájékoztatást adunk.


 

                                                                           dr. Zárda Sarolta
                                                                                   rektor

 

1. Hol található a Főiskola új épülete?
A Főiskola továbbra is a XI. kerületben marad, nem költözik messzire, a mostani helyszíntől kb. egy kilométerre.

Pontos cím:
H-1119 Budapest, Mérnök u. 39.

2. Hogyan közelíthető meg a Főiskola új épülete?

A város felől a 7, 7E, 173, 173E jelzésű autóbuszokkal, amelyekről Kelenföld városközpont megállónál (Tétényi út/Etele út sarok) kell leszállni, majd rövid, kb. 5 perces sétával érhető el az épület.
Másik megközelítési lehetőség a Fehérvári úton közlekedő villamosokkal (47-es, 41-es, 18-as), amelyekről a Fehérvári út/ Etele (Hengermalom) út kereszteződésénél kell leszállni,és ugyancsak kb. 5 perces sétával érhető el a Főiskola.

3. Már meglévő épületbe vagy vadonatúj épületbe költözik a Főiskola?

Vadonatúj épületbe, amelynek nagy előnye, hogy nem egy meglévő elrendezést kellett a Főiskola elvárásaihoz igazítani, hanem már a tervezés és a kivitelezés is speciálisan a mi igényeinknek megfelelően lett kialakítva.

4. Mikor kerül sor a költözésre?
A 2008/2009-es tanév és vizsgaidőszak befejezését követően, július első két hetében kerül sor, ami azt jelenti, hogy ebben a két hétben zárva lesz a Főiskola.
Az új, 2009/2010-es tanévet már az új épületben nyitjuk meg.

5. Zökkenőmentes lesz-e a költözködés?
Nem fog semmiféle fennakadást okozni, hiszen mind a vizsgaidőszak, mind a záróvizsgáztatás befejeződik addigra. Már most jelezni szeretnénk, hogy ezalatt a két hét alatt hallgatói információkat sem tudunk adni, mert a géppark is ebben az időszakban költözik. A költözés a felvételi eljárás folyamatát nem érinti.

6. Akadálymentesített-e az épület?
Igen, az épület megfelel az akadálymentesítés követelményeinek.

7. Milyen oktatótermek vannak az új épületben?
Az Etele úti épületben néhány éve készült el a modern és korszerű nagy előadóterem, a Gábor Dénes terem, amely gyakorlatilag „átköltözik” az új épületbe, mindazokkal a berendezésekkel, technikai megoldásokkal felszerelve, amelyeket a hallgatók már megszoktak.
Szeptemberben az oktatás korszerű, újonnan berendezett helységekben kezdődik meg.
A műhelymunka támogatására több a 20-30 fős oktatóterem áll rendelkezésre, a számítógépes termek pedig 15 munkaállomással és egy tanári géppel felszereltek. Az egész épület hűtése/fűtése korszerűbb lesz.

8. Milyen az infrastruktúra az új épületben?
Az új épületben meg lesznek mindazok a lehetőségek, amelyek eddig is az oktatást, és hallgatóink kényelmét szolgálták. (ETR, ILIAS, WIFI, stb.) Korszerű hálózat kerül kiépítésre, amely - többek között - biztosítja a garantált sávszélességet az erre érzékeny szolgáltatások üzembiztos működéséhez.

9. Milyenek az étkezési lehetőségek?
Az új épület aulájában grill étterem fog működni, amely rendelkezik a megszokott büfé-választékkal és szűkített meleg étel választékkal.

10. Milyenek a sportolási lehetőségek?
Az épület mellett, a Mérnök utcában, nagyon közel a Főiskolához található az ELTE sporttelepe, amelyet az ELTE-vel kötött szerződés alapján a GDF hallgatói már most is térítésmentesen használhatnak. Arról a sporttelepről van szó, ahol minden évben – így az idén is – megrendezzük az INFOSPORT napot.

11. Lesz-e könyvtár az épületben?
Az épületben nem lesz hagyományos könyvtár. Minden hallgató és oktató számára adott az elektronikus könyvtár használatának lehetősége, és a hozzáféréshez növeljük a munkaállomások számát. Azok számára, akik továbbra is a hagyományos könyvtári szolgáltatásokat részesítik előnyben, a BME-vel kötött szerződés keretében, lehetőség nyílik a BME központi könyvtárának térítésmentes használatára.

12. Változik-e a Főiskola elérhetősége?
(telefonszám, e-mail címek, stb.)
A Főiskola postafiók címe , a központi telefonszám, a közvetlen városi vonalak és az e-mail címek nem változnak, megváltozik azonban a mellékállomások száma.

 

GDF in ENGLISH

in English

GDF Szavazások

Tanulmányaihoz miért a GDF-et választotta?
 

Online Felhasználók

Oldalainkat 16 vendég böngészi

A gyöngyösi informatika

A gyöngyösi informatika fejlődéséért sokat fáradozó GDF Gyöngyösi Konzultációs Központja főiskola képzései során azokat a szakokat ajánlja az érdeklődőknek, amelyek fontos szerepet játszanak a mindennapi gazdasági életben. A már megszokott főiskolai képzések (Gazdálkodási és menedzsment szak, Mérnök-informatikus szak, Műszaki menedzser szak) mellett felsőfokú szakképzés keretén belül Web-programozó, Általános rendszergazda, Informatikai statisztikus és gazdasági tervező szakokon is elindították a gyakorlati képzést.

Gazdálkodási és menedzsment szak

Gazdálkodási és menedzsment szak olyan tudásterületeken nyújt széles körű ismereteket (a gazdálkodási folyamatok önálló, problémamegoldás orientált szervezése, működtetése és irányítása), melyek alapvető szükségletként merülnek fel jelenleg is a hazai és az uniós piacokon. Orientálódni lehetséges a széleskörű ágazati profilban tevékenykedő, vállalatot irányító vagy működtető gazdasági szakemberek körében. A szak iránti igényt minden bizonnyal növelik a képzés során megszerzett, a környezeti változásokhoz való alkalmazkodást támogató informatikai és idegen nyelvi kompetenciák is.

Mérnök-informatikus szak

Mérnök-informatikus szak olyan tudásterületeken nyújt széleskörű ismereteket (műszaki informatikai, információs rendszerek és szolgáltatások telepítése, üzemeltetése, azok adat-és programrendszerének tervezése, fejlesztése), amelyek alapvető szükségletként merülnek fel a hazai és uniós piacokon. A Főiskola a BSc szintű szakon gyakorlati szoftverfejlesztési, alkalmazói ismeretekkel rendelkező, a munkaerőpiac igényeinek megfelelő szakembereket bocsát ki, akiket ugyanakkor kellő elméleti ismereti anyaggal lát el. Azon hallgatók, akik nem elégszenek meg az alapszakon lévő ismeretanyaggal, fejlődési kihívásaiknak eleget téve, az MSc szinten folytathatják tanulmányaikat. Célunk, hogy a hallgatók versenyképes tudással fejezzék be tanulmányaikat, gyorsan és hatékonyan tudjanak integrálódni a munka világába.

Gyorshírek

Felsőfokú szakképzés

A gyöngyösi informatika gyakorlati képzései közül említésre méltóak a felsőfokú szakképzés keretén belül indított szakok (általános rendszergazda, webprogramozó, informatikai statisztikus és gazdasági tervező), akár e-learning keretén belül). Az általános rendszergazda képzés célja olyan szakemberek képzése, akik széleskörű informatikai ismeretek birtokában – a legkorszerűbb számítástechnikai hardver- és szoftvereszközök felhasználásával – képesek a számítástechnikai rendszerek üzembe helyezésére fenntartására, üzemeltetésére. A webprogramozó képzés célja olyan szakemberek képzése, akik széleskörű informatikai ismeretek birtokában az információ gyűjtésére, rendszerezésére, elemzésére és közzétételére a világhálón. A webtartalmak naprakész megjelentetésének, konzisztenciájának, rendelkezésre állásának, védelmének biztosítása, monitorozása, hiba javítása, jelentések biztosítása és kapcsolattartás a tartalombiztosítókkal és tartalom-felhasználókkal. Az informatikai statisztikus és gazdasági tervező szakon folyó képzés esetén cél, hogy a tanulmányok befejezésekor a hallgatók olyan gyakorlati készségekkel rendelkezzenek, amelyek alapján képesek a különböző gazdálkodó szervezetek számviteli, statisztikai, tervezési feladatainak megoldására. Aktív közreműködői, középszintű vezetői lehetnek az előzőekben említett feladatok megoldásához kapcsolódó munkaterületeknek. Összefoglalv: a szakok (általános rendszergazda, webprogramozó, informatikai statisztikus és gazdasági tervező)közül bármelyiket választva használható, gyakorlati tudást kapnak a hallgatók. A földrajzi távolság sem jelenthet problémát, hiszen a kifejlesztett e-learning rendszernek köszönhetően az ország bármely pontjában el lehet kezdeni a tanulást.