Regionális Konzultációs Központ - hírek

Az IOSZIA Kft. látja el a Gábor Dénes Főiskola Eger, Gyöngyös, Isaszeg, Szolnok, Vác központjainak teljeskörű üzemeltetését.
DPK - Diáktanácsadó Közp.

A Diáktanácsadó és Pályakövető Központ további oldalai:
[Bemutatkozunk] [Hírek] [Szolgáltatásaink] [Pályázatok] [Útjelző] [Álláskeresési praktikák] [Munkalehetőségek] [Szakmai gyakorlatok]

Bemutatkozunk

Diáktanácsadó és Pályakövető Központunk 1999-ben alakult meg.
A Gábor Dénes Főiskola célja Központunk létrehozásával, hogy létesüljön más típusú kommunikáció a hallgatókkal, mint a korábban megszokottak. Nemcsak a tartalmat illetőleg, hanem a személyes kapcsolatokra építve teljes körű tanácsadó és tájékoztató tevékenységünkkel segítünk hallgatóinknak a diáklétből adódó problémák megoldásában, a szakmai életút egyengetésében; érdekes, közösségteremtő szórakozási lehetőségeket biztosítunk számukra.

Jelenleg a fővárosban és vonzáskörzetében élő hallgatók érhetik el legkönnyebben szolgáltatásainkat, de szeretnénk jelen lenni a vidéki központok életében is. Munkatársaink jelenleg is több, az ország különböző részein élő hallgatónkkal tartanak kapcsolatot levélben, e-mailen vagy személyesen.
Örülnénk, ha a konzultációs központok közötti kilométerek nem jelentenék az emberek közötti távolságot. Szolgáltatásainkkal, programjainkkal közösségek szerveződéséhez, a főiskola diákéletének fellendüléséhez szeretnénk hozzájárulni.

Tevékenységünk célja, hogy egy a nyugati felsőoktatásban már megszokott, komplex tanácsadást nyújtó (student consulting service) központ jöjjön létre, amely széleskörű szolgáltatást biztosít a hallgatók számára.

 

Kedves GDF-es hallgató!

Kérdéseiddel, javaslataiddal vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatban keress meg bennünket

  Diáktanácsadó és Pályakövető Központ
     
 
levélben vagy  
személyesen: 
Schmidt Ágnes
Etele út 68., I. emelet 105-ös szobában,
telefonon:  203-03-04/1050

faxon: 

203-03-04/1050
e-mailen:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , vagy a
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
 
     

 

Szolgáltatásaink

a) Karriertámogatási tevékenység

 • Állásközvetítés hallgatóknak és öregdiákoknak egyaránt
 • Karrierépítés, tanácsadás
 • Szakmai gyakorlat szervezése
 • Életpálya követés

b) Tanácsadás

 • Ösztöndíjak, pályázatok
 • Pszichológiai, életmód-vezetési kérdésekben
 • Munkavállalási kérdésekben
 • Igény szerinti személyes vagy E-mailes tanácsadás

c) Tájékoztatás, szakmai és szabadidős programok

 • Kulturális programok
 • Sportolási, szabadidős lehetőségek, szállás
 • Öregdiák klub
 • Rendezvények

Legjelentősebb az állásközvetítés, mint szolgáltatás, illetve az ehhez kapcsolódó tanácsadás, mely az alapoktól: önéletrajz készítése, felkészülés az interjúra – egészen a karriert érintő és befolyásoló taktikus döntésekig bezárólag öleli föl ezt a területet. Kiemelt szerepe “öregdiákjaink” miatt is van, mivel az ő életútjukban, karrierépítésükben segíthetünk, tapasztalataikat, sikereiket példaként állítva a hallgatók elé.

Tanácsadás

Tevékenységi körünk másik fő eleme a tanácsadás. A pályázással, a munkavállalói léttel kapcsolatos problémákra leghatékonyabban egy személyes elbeszélgetés alkalmával keressük meg közösen a választ. 

Tájékoztatást nyújtunk a belföldi és a külföldi ösztöndíjakról, pályázatokról, képzési programokról, továbbtanulási lehetőségekről, valamint a különféle szabadidős tevékenységekről.

Letölthető nyomtatványok

Ezt az adatlapot egyszer az elején kell minden olyan hallgatónknak végzett öregdiákunknak kitölteni, aki az állásközvetítő rendszerünkre jelentkezik.

  Munkavállalói adatlap (FM115)
     
 
Név Méret Dátum
FM115.doc 71 168 byte 2007.09.24.
 
     

 

A cégeknek kell kitölteni, akik állásajánlattal jelentkeznek

  Munkáltatói adatlap (FM114)
     
 
Név Méret Dátum
FM114.doc 42 496 byte 2007.09.24.
 
     
 

GDF Központjaink

Eger
Isaszeg
Szolnok
Vác

Fogadónapok

Fogadóidőpontok:
Regionális Központ
Kedd, Csütörtök 8:00-16:00.
Cím: IOSZIA Kft.
3200 Gyöngyös, Kisfaludy út 6.
Telefonos megkeresésre:
06-37/301-649-es számon
valamint az info@gdfgyongyos.hu
e-mail címen van lehetősége a hallgatónak.
Kérjük a fogadóidőpontok betartását.

Megértésüket köszönjük!

Informatika

GDF Konzultációs Központ

A GDF Gyöngyösi Konzultációs Központját működtető IOSZIA Kft.évek óta már nemcsak a város és szűkebb környezetének, hanem a hazánk középső térségében lakóknak biztosít informatikai képzést. A legújabb fejlesztések arra irányulnak, hogy még szélesebb körből tudjanak hallgatókat fogadni, ezért folynak a munkálatok az e-learning minél teljesebb körű rendszerének kialakításában. Ez a képzési forma lesz a legnépszerűbb a közeljövőben, hiszen biztosítja a legnagyobb fokú esélyegyenlőséget. Időtől és távolságtól függetlenül, minden hallgató a saját ritmusában tud tanulni. Készülnek a fejlesztések az alapképzésű főiskolai szakokra (Gazdálkodási és menedzsment szak, Mérnök-informatikus szak, Műszaki menedzser szak), valamint külön fejlesztők foglalkoznak a felsőfokú szakképzést érintő szakokkal (Web-programozó, Általános rendszergazda, Informatikai statisztikus és gazdasági tervező). Ennek az oktatási formának még jelenleg beláthatatlan előnyei vannak, melyek majd csak a jövőben fognak megmutatkozni.

RSS

Műszaki menedzser szak

Műszaki menedzser szak képzési célja kettős. Egyrészt célja olyan mérnökök képzése, akik a BSc képzés természettudományos, műszaki, gazdasági, humán, valamint menedzsment ismereti bázisán képesek egy-egy szűkebb szakterületen (pl. logisztika, termelés- és minőségmenedzsment, termék- és marketing menedzsment, az emberi erőforrás menedzselése, a szolgáltatás és biztonságszervezői menedzsment, környezet- ill. információmenedzsment területén) vezetői feladatokat ellátni. Másrészt a képzés célja a hallgatók felkészítése a továbbtanulásra, a mesterszintű képzésre. A differenciált szakmai törzsanyagban hangsúlyt kapnak az informatikai alkalmazási-, ill. a vállalkozásmenedzsment, és a biztonságszervezői ismeretek. Mindezek hozzájárulnak ahhoz, hogy a szakon végzettek a különböző műszaki menedzseri teendők ellátása közben magas szinten tudják alkalmazni az informatikát, ugyanakkor felkészítjük a hallgatókat arra is, hogy az informatikai területeken lássanak el menedzseri teendőket.

Magyar Internet Média és Web Díj 2010 - Nevezz te is!

Média díj 2009A Magyar Internet Média és Web Díj 2010-es versenye már most nagy érdeklődést váltott ki a magyarországi média és webes világban. Sokan jelentkeztek honlapjukkal, és vannak olyanok, akik már a múlt évi versenyen is indultak. Az jól látszik, hogy széles skálát ölelnek fel a nevezett honlapok: iskolák, nagy vállalatok, vállalkozók, non-profit szervezetek és magánszemélyek is egyaránt pályáztak. Sokan gondolják úgy, hogy az Internet világa csak a fiatalabb korosztályt érdekli. Ezt az előítéletet cáfolja az egyik nyugdíjas úr, aki saját készítésű oldallal pályázott. Ezúton is bátorítunk mindenkit, hogy honlapját optimalizálja, és nevezze be erre az egész országot megmozgató versenyre. A határainkon túl élő magyar ajkúak is érdeklődnek a verseny iránt, több nevezés érkezett a szomszédos országokból is. Ragadd meg az alkalmat, ezen a versenyen mindenki egyenlő eséllyel indul. Növeld szaktudásodat, többszörözd meg oldalad látogatottságát, ezáltal nyerj újabb piacokat.
Nevezési lap 2010

Felsőfokú szakképzés

A gyöngyösi informatika gyakorlati képzései közül említésre méltóak a felsőfokú szakképzés keretén belül indított szakok (általános rendszergazda, webprogramozó, informatikai statisztikus és gazdasági tervező), akár e-learning keretén belül). Az általános rendszergazda képzés célja olyan szakemberek képzése, akik széleskörű informatikai ismeretek birtokában – a legkorszerűbb számítástechnikai hardver- és szoftvereszközök felhasználásával – képesek a számítástechnikai rendszerek üzembe helyezésére fenntartására, üzemeltetésére. A webprogramozó képzés célja olyan szakemberek képzése, akik széleskörű informatikai ismeretek birtokában az információ gyűjtésére, rendszerezésére, elemzésére és közzétételére a világhálón. A webtartalmak naprakész megjelentetésének, konzisztenciájának, rendelkezésre állásának, védelmének biztosítása, monitorozása, hiba javítása, jelentések biztosítása és kapcsolattartás a tartalombiztosítókkal és tartalom-felhasználókkal. Az informatikai statisztikus és gazdasági tervező szakon folyó képzés esetén cél, hogy a tanulmányok befejezésekor a hallgatók olyan gyakorlati készségekkel rendelkezzenek, amelyek alapján képesek a különböző gazdálkodó szervezetek számviteli, statisztikai, tervezési feladatainak megoldására. Aktív közreműködői, középszintű vezetői lehetnek az előzőekben említett feladatok megoldásához kapcsolódó munkaterületeknek. Összefoglalv: a szakok (általános rendszergazda, webprogramozó, informatikai statisztikus és gazdasági tervező)közül bármelyiket választva használható, gyakorlati tudást kapnak a hallgatók. A földrajzi távolság sem jelenthet problémát, hiszen a kifejlesztett e-learning rendszernek köszönhetően az ország bármely pontjában el lehet kezdeni a tanulást.