Regionális Konzultációs Központ - hírek

Az IOSZIA Kft. látja el a Gábor Dénes Főiskola Eger, Gyöngyös, Isaszeg, Szolnok, Vác központjainak teljeskörű üzemeltetését.
GDF
Beiratkozás 2010/2011. tanév I. szemeszter

A beiratkozás menete nem változott az előző tanévhez képest, mint ahogyan ez a Tanulmányi Hivatal által kiküldött e-mail-ben is szerepel. A beiratkozás határideje augusztus 31.! Az első éveseknek Budapesten kell beiratkozniuk, ehhez mindenki postai úton megkapta a személyre szóló nyomtatványcsomagját. Ha nem, kérjük értesítsen bennünket! (06-37-301-649, 06-30-436-1907)


A felsőbb éveseknek az ETR-ből letölthető dokumentumokat kell kitöltve, aláírva határidőre eljuttatni a Tanulmányi Hivatal részére. A szükséges dokumentumok megtalálhatóak a Letölthető dokumentumok között. Itt olvashatóak a költségtérítés pontos összegei is, aminek teljesítése szintén a beiratkozás feltétele.
Aki diákhitellel fedezi tanulmányait, annak az engedményezési adatlap leadási határidejére is figyelnie kell – lehetőség szerint minél hamarabb továbbítanunk kellene a dokumentumokat. Leigazoláshoz fogadóórán várunk mindenkit. (Gyöngyösi Regionális Konzultációs Központ 3200 Gyöngyös, Kisfaludy út 6., kedd és csütörtök 8:00 – 16:00)
Ha tanulmányi szerződés keretében munkahelye finanszírozza a főiskolai tanulmányokat teljes egészében vagy részben, abban az esetben is fontos a tandíj határidőre történő kifizetése. Átutaláskor mindenképpen szükséges a közlemény rovatban a hallgató EHA-kódját, a szakot és évfolyamot, illetve azt feltüntetni, hogy költségtérítésként történik az utalás.
Szeretnénk kérni mindenkit, hogy a beiratkozáshoz szükséges dokumentumokat határidőn belül továbbítsa a Tanulmányi Hivatal (Gábor Dénes Főiskola Tanulmányi Hivatal 1119 Budapest, Mérnök u. 39 vagy 1518 Budapest 112. Pf. 146.) részére.


Amennyiben bármilyen kérdés merülne fel, fogadóórán várunk mindenkit kedden és csütörtökön 8:00 és 16:00 óra között személyesen, illetve az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre küldhetőek a levelek.

 
Sport nap

Sport napA Gábor Dénes Fõiskola Infosport Családi Egészség Napja
2009. május 16-án szombaton
9.00-18.00 óráig

Szeretettel várjuk hallgatóinkat, öregdiákjainkat, munkatársainkat, valamint a mûszaki
felsõoktatási intézmények résztvevõit az ELTE Sporttelepén (Budapest, XI. Mérnök u. 35.)
megrendezendõ sportnapon.

 
Szingapúri egyetemi küldöttség látogatott Főiskolánkra
A szingapúri Nayang Technologycal University két professzora, Dr. Alex C. Kot és Kam Chan Hin június 20-án érkezett intézményünkbe. Látogatásuk célja a távoktatási, e-learning rendszerünk tanulmányozása, a kutatási eredményeink megismerése és együttműködési lehetőségek feltárása volt. A szingapúri Műszaki Egyetem már számos külföldi egyetemmel épített ki kapcsolatot, amelyek területe a közös képzési programok kiépítése és megvalósítása, valamint közös kutatási programok megvalósítása.
 
Pályázati felhívás
a Köztársasági Ösztöndíj elnyerésére a 2008/2009. tanévre

A felsőoktatásról szóló 2005. évi CXXXIX törvény (a továbbiakban: Ftv.) 104. § (5) bekezdése, a felsőoktatásban részt vevő hallgatók juttatásairól és az általuk fizetendő egyes térítésekről szóló 51/2007. (III. 26.) Kormány rendelet 24. §-a, valamint az Oktatási és Kulturális Miniszter felhívása alapján pályázatot hirdetek a Köztársasági Ösztöndíj elnyerésére a Gábor Dénes Főiskola hallgatói részére a 2008/2009. tanévre.
A Köztársasági Ösztöndíjat – a Főiskola által javasolt rangsor alapján – az Oktatási és Kulturális Miniszter személyre szólóan adományozza. A Köztársasági Ösztöndíj havi összege a 2008/2009. tanév első négy hónapjára 34.000,- Ft/hó, következő hat hónapjára a 2009. évre hatályos költségvetési törvény által meghatározott összeg.
A köztársasági ösztöndíjat egy teljes tanév (10 hónap) időtartamára lehet elnyerni. Az adott tanévre elnyert köztársasági ösztöndíj csak az adott tanévben folyósítható.
Köztársasági Ösztöndíjban azok a teljes idejű alapképzésben (BSc), főiskolai szintű képzésben részt vevő hallgatók részesülhetnek, akik legalább két aktív félévvel rendelkeznek és legalább 55 kreditpontot megszereztek.
A pályázatot az Oktatási és Kulturális Miniszternek címezve a GDF Diáktanácsadó és Pálya-követő Központnak (1115 Budapest, Etele út 68. I.em. 105-ös iroda) kell 2008. július 18. 14.00-ig két – egy eredeti és egy másolati – példányban benyújtani. Csak a határidőig az irodába beérkező pályázatok bírálhatóak el. Az OKM-be közvetlenül - a GDF kihagyásával - megküldött pályázatok nem kerülnek elbírálásra.
A pályázat benyújtásának részletes tartalmi és formai követelményeit, az elbírálás szempontjait, a javaslati lista kialakításának szabályait, valamint a jogorvoslat módját az egyidejűleg kiadásra kerülő „A Gábor Dénes Főiskola Köztársasági ösztöndíj Pályázati Szabályzata” tartalmazza.

A fenti dokumentumok, valamint a kitöltendő pályázati adatlap a GDF Diáktanácsadó és Pályakövető Központ és a GDF HÖK honlapjain olvashatók illetve letölthetők.
 

Budapest, 2008.06.23.

                                                            Dr. Zárda Sarolta
                                                         rektor képviseletében


                                                            Dr. Hullám István
                                                      általános rektor-helyettes

 
 
How do we learn? Where do we learn?
Cimmel került megrendezésre junius 11. és 14. között Liszabonnnban a European Distance and E-learning Network (EDEN) éves konferenciája. Főiskolánkat Varga Zoltán és én képviseltem egy előadással és egy poszter szekcióban bemutatott anyaggal. Az idei évben először osztották ki a "legjobb előadás" díjat, melyet egy kanadai előadás a Memorial University-ről nyert a Távoktatás hatékonyságának vizsgálata cimmel. Varga Zoltán tanárunk (társszerző Szász Antónia) ugyanebben a szekcióban tartotta az előadását, amely az E-learning előnyeinek elemzése a hallgatók szemszögéből címet viselte. Megállapítottuk, hogy témában  elég közel voltunk a nyertes előadáshoz, és jövőre továbbfejlesztjük a modellt megcélozva a díjat. A tananyagellátásból és a tanulás időbeosztásából származó előnyöket szeretnénk beépíteni a modellbe. A mi szereplésünkön túl az idei évben új irányt vett a konferencia. A globalizációból fakadó problémák és lehetőségek kerültek a középpontba, továbbá a távoktatás interkulturális hatásai. Gyakran hallhattuk Hegel és egyéb filozófusok nevét. Ez azt jelenti, hogy valódi társadalmi, ill. társadalmak közötti hatással bír már a távoktatás. Nekem Anna Kirah (Future Navigator, Dánia) előadása tetszett a legjobban, aki az ember központú távoktatásról beszélt, kiemelve, hogy hányszor öljük meg a tanulókban rejtőző kreatívitást. Hát  remélem, hogy a főiskolánkon ez nem fordul elő. A konferencia zárófogadása a Királyi Botanikus Kertben volt, ahol kék akácok környezetében folytathattuk a kapcsolatok építését.
 
 
Továbbtanulás 2008 játék

A Gábor Dénes Főiskola honlapján nyereményjátékot hirdetett 2008-as felvételi kampánya részeként. A játékon GDF-es hallgatók vehettek részt, akik véleményükkel segítették a Főiskola munkájának javítását, illetve ajánlásukkal hozzájárultak ahhoz, hogy minél több továbbtanulni szándékozó, ebben az évben vagy korábban végzett középiskolás jelentkezzen a Főiskolára.

 
Tavaszváró kirándulás prolongálva
Szükség van a mozgásra, jól esik a tavaszi levegő, ezért a főiskola és a Számalk dolgozói felvettük a túracipőnket vasárnap. 15-ször keltünk át a Holdvilágárokban csörgedező patakon, ahogy azt a kis számlálóbiztosaink (3 kollegánk kisfiai) megszámolták, majd felmásztunk a "félelmetes" Meteor-létrán, amely lezárja a sziklahasadékot.
 
25 hasznos ötlet
25 hasznos dolog a jelenlegi és jövőbeni GDF-es hallgatóknak:
 
 1. Mindig nyitott szemmel járj a GDF-en! Kérdezz ha valami nem egyértelmű és menj utána a dolgoknak. Igyekezz hiteles forrásból táplálkozni és ne ülj fel a szóbeszédnek. Keresd meg az oktatót, az Információs központot a TO szakodnak megfelelő oktatásszervezőjét.
 2. Járj be rendszeresen az előadásokra, gyakorlatokra. Ha valamit nem értesz akkor kérdezz-kérdezz-kérdezz. Sokszor az előadáson tudod meg, hogy miből és mikor lesz a ZH vagy a számonkérés.
 3. Sokszor a gyakorlaton mivel pl. 10-15 fő van csak bent és az oktató meghálálja a jelenlétedet és elmondja, hogy miből érdemes jobban felkészülni, hol lesznek a vizsgán a hangsúlyos részek.
 4. A GDF-en SENKI nem fogja meg a kezed és senki nem mutatja meg, hogy merre van az előre. Ne várj arra, hogy megtörténnek a dolgok, hanem proaktív módon menj elébe a dolgoknak.
 5. Ne hőbörögj, hanem főiskolai polgárhoz méltó, felnőtt módon viselkedj. Elmúltál már 18 éves azaz nagykorú vagy. Ez ne csak a személyigazolványodból derüljön ki, hanem a vita kultúrádból is. Kérdezz normális stílusban és normális felnőtt emberhez méltó hangnemben. Ne félj, ha érdekérvényesítő módon viselkedsz és megadod a tiszteletet a másik embernek, akivel tárgyalsz, akkor senki nem fog haragudni rád.
 6. Ha nem kaptad meg a választ, akkor tedd fel másképpen. ha így sem sikerült megtudnod, akkor kérdezz mástól. Legyél szívós, kitartó, rámenős és udvarias. Ha úgy érzed, hogy hülyének néznek, akkor se veszítsd el a lélekjelenlétedet, hanem számolj 10-ig és menj tovább. Magadért kaparsz, így soha ne add fel.
 7. Szeptemberben, amikor megkapod az időrendi táblázatodat, akkor jelöld be egy naptárban az összes adott féléves konzultáció időpontját pirossal. Döntsd el magadban, hogy ezeken a napokon a GDF-en leszel és úgy szervezd a munkádat és a magánéletedet, hogy ott legyél minden konzultáción.
 8. A családoddal előre beszéld meg, hogy Te most tanulsz és kb. 4 évig nem nagyon fognak látni, illetve ha munka mellett tanulsz, akkor nem nagyon lesz szabad hétvégéd. Péntek 14:00 órától este 19:00 óráig előadáson fogsz ülni, hasonlóan szombat reggel 8:00 órától 14:00 óráig. Vasárnap meg tanulsz a következő heti ZH-ra vagy vizsgára.
 9. Az ETR-ből nyomtasd ki a félév elején táblázatos formában az adott félév összes vizsgáját és ezt otthon függeszd ki több helyre is. Pl. az előszobában a bejárati ajtó mellett. A konyhában mágnessel a hűtőszekrényre. A fürdőszobában a tükörre. A lényeg, hogy az első pillanattól kezdve legyél tisztában azzal, hogy hány tárgyad van az adott félévben.
 10. Ha lehet házi dolgozattal jegyet szerezni, vagy jegyet javítani, akkor írj ház dolgozatot. Ha nincs benne a Tantárgyi Útmutatóban akkor is írj házi dolgozatot és add be a vizsgával együtt. Rengeteget segít, mivel Te foglalkozol az adott tárggyal és az oktató is látja, hogy beleadtál apait-anyait az ő tárgyába.
 11. Amint látsz egy vizsgaalkalmat az ETR-ben azonnal jelentkezz fel és menj el vizsgázni. Ne halogass semmit!! Amint egyre több tárgyból írnak ki vizsgát, akkor vegyél elő egy naptárt és pontosan készíts menetrendet, hogy mikor vizsgázol. Ezt is nyomtasd ki és függeszd ki otthon. Kérj segítséget a barátodtól, barátnődtől, férjedtől, feleségedtől, hallgatótársadtól, ha egyedül nem megy a beosztás elkészítése. A vizsgák beosztása olyan mint egy stratégiai játék.
 12. Keress olyan tanulótársat, aki azonos tagozaton, szakon, szakirányon tanul. Így, ha valamiről lemaradsz akkor van kitől kérdezni.
 13. Tanulni-tanulni-tanulni, majd vizsgázni-vizsgázni-vizsgázni!
 14. Nagyon fontos, hogy megtanulj tanulni. Azaz kiemelni a lényeget, rendszerezni a hallottakat, megtalálni azokat a trükköket, amivel meg tudod tanulni a legnehezebb tárgyakat is. Mindent meg lehet tanulni és mindenből le lehet vizsgázni! Azt nem állítom, hogy mindenkinek mindenből elsőre sikerül, de nem lehetetlen.
 15. Nem dől össze a világ, ha nem sikerül egy vizsga elsőre. Még akkor is menj el, ha úgy érzed remeg a léc és kevés időd volt felkészülni. Lehet, hogy pont olyan kérdéseket kapsz, amire tudsz válaszolni. Ha még sem sikerül a vizsga akkor beljebb vagy egy tapasztalással, hogy legközelebb mire lehet számítani.
 16. Ha valami nem megy akkor keress magántanárt aki felkészít a vizgsára.
 17. Mindig legyen az ETR-ben plusz egy vizsgára való UV befizetésed. Nincs annál rosszabb, hogy nem sikerül egy vizsga, majd a pótvizsga egy hét múlva lesz, viszont erre azért nem tudsz elmenni, mivel tartozásod van.
 18. Ne halogasd a vizsgákat és ne hallgass azokra a szirén hangokra, hogy később majd könnyebb lesz. Pont fordítva van. Ha elmarad egy-két tárgyad azt időben be lehet hozni, viszont egy félévben 14-16 vizsgánál többet egyszerűen nem tudsz letenni. Képtelenség, mivel így is hetente kell vizsgáznod. És ebben még nincs benne az, hogy a munkahelyeden valami miatt nem engednek el. Nincs benne, hogy beteg leszel. nincs benne, hogy jön Karácsony és Új év stb.
 19. Csak annyi tárgyat vegyél fel egy adott félévben, amit teljesíteni is tudsz. Itt is igaz, aki sokat markol keveset fog. Legyen egy pontos menetrended és oszd be az idődet jó előre.
 20. Az adott tankörön belül keresd a kapcsolatot másokkal. Írd fel több ember nevét, e-mail címét telefonszámát. Ha nem tudsz elmenni egy előadásra akkor kérj meg valakit, hogy küldje el neked a tudnivalókat, vagy a jegyzeteit. Legyél kapcsolatban minél több emberrel. Ha téged kérnek, akkor segíts, így ha legközelebb Te kérsz akkor segíteni fognak. Ha nem ezt tapasztalod, akkor keress egy másik embert.
 21. Jó előre gondold ki, hogy miből akarsz diplomázni és már a II. vagy III. évben keress megfelelő témát és add be a DM tervedet.
 22. Tekints úgy a főiskolás létre, mint egy "beavatási szertartásra", azaz ez amin most átmész a feltétele annak, hogy diplomás értelmiséginek mondhasd magad. Ne azt nézd, hogy mit miért nem lehet, hanem minden esetben a megoldáson járjon a fejed.
 23. Hullámokban elő fog jönni, hogy hagyod az egészet és kiszállsz a mókuskerékből! Ne tedd, mivel egy életen át mardosni fog a lelkiismeret és különben is még senki nem halt abba bele, hogy diplomát szerzett a GDF-en.
 24. A GDF nem egy könnyű főiskola, bárki bármit állít is róla. Itt is csak úgy tudsz előre jutni ötről a hatra ha tanulsz és teljesítesz. A távos és a nappalis hallgatóknak azonos a vizsgakövetelmény csak a távosok 1/4 annyi alkalommal hallgatnak egy tárgyat. Ha elvégezted a GDF-et a kutya nem fogja megkérdezni tőled, hogy pl. Java1-ből hányadikra mentél át, vagy Számvitelből hányasod volt. A lényeg, hogy minden tárgyat teljesíteni kell mese nincs.
 25. Időnként nagyon fáradt leszel, így szervezd meg, hogy legyen időd pihenni is. Szabadidőd nem sok lesz a szorgalmi időszakban, mivel munka mellett tanulsz, de keress valami olyat, amivel fel tudsz töltődni.
 
GDF sítábor
Síeljen velünk egy hétig Olaszország egyik legújabb síkomplexumában! Az ár verhetetlen, a szervezők rutinosak, a hó szinte garantált!


Szállás + Utazás + Síbérlet = 63.900 Ft !

A Mondolé Ski az elmúlt években jött létre több kisebb pályarendszer összekötésével. A 100km-es összpályahossznak, és a közelmúlt fejlesztéseinek köszönhetően Piemont tartomány és az egész olasz Alpok egyik legjelentősebb síközpontjává nőtte ki magát. Déli elhelyezkedése miatt már az előszezonban kiváló napsütéses időnek örvendhetünk. Ennek ellenére a Földközi-tenger felől érkező csapadékos légtömegek biztosítják az átlagon felüli hóhozamot. Így a fejlett hóágyúrendszer használatára igen ritkán kerül sor. Pályái alkalmasak profik és kezdők számára egyaránt.


Időpont:
2008 március 1-8.

Ár: 63.900 Ft


Sícentrum térképe

Szállás

Residence Stalle Lunghe

 

Ahol annak idején pajták álltak, most egy néhány éve épült minden igényt kielégítő luxusapartman-komplexumot találunk. A pályarendszer közepén elhelyezkedő szálláshely pezsgőfürdővel, szaunával, saját éttermekkel és üzletekkel rendelkezik.

- Stúdió 2+2 fő részére: nagyméretű nappali, két kihúzható duplaággyal, felszerelt konyha, fürdőszoba wc-vel, privát erkély
- 2 légteres, 5 fős apartman: Nappali kihúzható duplaággyal, felszerelt konyha, fürdőszoba, privát erkély
- 3 légteres, 6 fős apartman: nappali kihúzható duplaággyal, két hálószoba duplaággyal, felszerelt konyha, fürdőszoba wc-vel, privát erkély


Utazás

Irodánk által biztosított, minden igényt kielégítő 49 vagy 64 fős luxusbuszokkal. Indulás minden turnusnál pénteki nap estéjén, hazaérkezés vasárnap reggeli órákban.


Ár tartalmazza:
 
-          Szállás 7 éjszakára apartmanokban
-          Utazás busszal
-          6 napos Mondolé Ski síbérlet


Az ár nem tartalmazza:

Üdülőhelyi illeték: 1€/fő/éj
Takarítás a vendég által vagy 40 eur/stúdió/hét, 60 eur/apartman/hét

Belső képPályaszállás

 

 

 

Érdeklődni vagy jelentkezni lehet:

Az alábbi jelekezőlapon
vagy
Sugataghy Donátnál a 30 / 249 66 43-as telefonszámon.

 
Disznótoros logisztika
A múlt hétvégén falusi túrizmus keretében (Szálka) mangalica vágáson, feldolgozáson vettem részt. Megdöbbentő volt a tisztaság, és a tevékenységek szinte hálótervezésen alapuló ütemezése. Végre tisztába kerültem a disznó egyes részeinek megnevezésével, mint orja, nyúlja. A munkát a böllér irányította a fejében lévő forgatókönyv alapján. A feldolgozás során kialakult a napi menü is: reggel hagymás vér, délben frissen sült fejhús pecsenye, esete a kolbásztöltetékkel töltöttkáposzta abalével feleresztve. Nem vagyok egy nagyevő (pláne nem húsevő), de ezek a fogások nem úgy tüntek, mint egy nehéz étel. Jó lenne, ha EU szabvány ide-oda, ezek a házilagos feldolgozások megmaradnának, lenne akik őriznék a böllér fejében lévő forgatókönyvet. Nekem most a mélyhűtőm őriz egy fél disznót, nyárig biztos kitart. A vendéglátónknak két ismerőse is járt a főiskolánkra, jó véleménnyel volt rólunk. Ezért jó az országos hálózat.
 


GDF Központjaink

Eger
Isaszeg
Szolnok
Vác

Fogadónapok

Fogadóidőpontok:
Regionális Központ
Kedd, Csütörtök 8:00-16:00.
Cím: IOSZIA Kft.
3200 Gyöngyös, Kisfaludy út 6.
Telefonos megkeresésre:
06-37/301-649-es számon
valamint az info@gdfgyongyos.hu
e-mail címen van lehetősége a hallgatónak.
Kérjük a fogadóidőpontok betartását.

Megértésüket köszönjük!

Informatika

GDF Konzultációs Központ

A GDF Gyöngyösi Konzultációs Központját működtető IOSZIA Kft.évek óta már nemcsak a város és szűkebb környezetének, hanem a hazánk középső térségében lakóknak biztosít informatikai képzést. A legújabb fejlesztések arra irányulnak, hogy még szélesebb körből tudjanak hallgatókat fogadni, ezért folynak a munkálatok az e-learning minél teljesebb körű rendszerének kialakításában. Ez a képzési forma lesz a legnépszerűbb a közeljövőben, hiszen biztosítja a legnagyobb fokú esélyegyenlőséget. Időtől és távolságtól függetlenül, minden hallgató a saját ritmusában tud tanulni. Készülnek a fejlesztések az alapképzésű főiskolai szakokra (Gazdálkodási és menedzsment szak, Mérnök-informatikus szak, Műszaki menedzser szak), valamint külön fejlesztők foglalkoznak a felsőfokú szakképzést érintő szakokkal (Web-programozó, Általános rendszergazda, Informatikai statisztikus és gazdasági tervező). Ennek az oktatási formának még jelenleg beláthatatlan előnyei vannak, melyek majd csak a jövőben fognak megmutatkozni.

RSS

Műszaki menedzser szak

Műszaki menedzser szak képzési célja kettős. Egyrészt célja olyan mérnökök képzése, akik a BSc képzés természettudományos, műszaki, gazdasági, humán, valamint menedzsment ismereti bázisán képesek egy-egy szűkebb szakterületen (pl. logisztika, termelés- és minőségmenedzsment, termék- és marketing menedzsment, az emberi erőforrás menedzselése, a szolgáltatás és biztonságszervezői menedzsment, környezet- ill. információmenedzsment területén) vezetői feladatokat ellátni. Másrészt a képzés célja a hallgatók felkészítése a továbbtanulásra, a mesterszintű képzésre. A differenciált szakmai törzsanyagban hangsúlyt kapnak az informatikai alkalmazási-, ill. a vállalkozásmenedzsment, és a biztonságszervezői ismeretek. Mindezek hozzájárulnak ahhoz, hogy a szakon végzettek a különböző műszaki menedzseri teendők ellátása közben magas szinten tudják alkalmazni az informatikát, ugyanakkor felkészítjük a hallgatókat arra is, hogy az informatikai területeken lássanak el menedzseri teendőket.

Magyar Internet Média és Web Díj 2010 - Nevezz te is!

Média díj 2009A Magyar Internet Média és Web Díj 2010-es versenye már most nagy érdeklődést váltott ki a magyarországi média és webes világban. Sokan jelentkeztek honlapjukkal, és vannak olyanok, akik már a múlt évi versenyen is indultak. Az jól látszik, hogy széles skálát ölelnek fel a nevezett honlapok: iskolák, nagy vállalatok, vállalkozók, non-profit szervezetek és magánszemélyek is egyaránt pályáztak. Sokan gondolják úgy, hogy az Internet világa csak a fiatalabb korosztályt érdekli. Ezt az előítéletet cáfolja az egyik nyugdíjas úr, aki saját készítésű oldallal pályázott. Ezúton is bátorítunk mindenkit, hogy honlapját optimalizálja, és nevezze be erre az egész országot megmozgató versenyre. A határainkon túl élő magyar ajkúak is érdeklődnek a verseny iránt, több nevezés érkezett a szomszédos országokból is. Ragadd meg az alkalmat, ezen a versenyen mindenki egyenlő eséllyel indul. Növeld szaktudásodat, többszörözd meg oldalad látogatottságát, ezáltal nyerj újabb piacokat.
Nevezési lap 2010

Felsőfokú szakképzés

A gyöngyösi informatika gyakorlati képzései közül említésre méltóak a felsőfokú szakképzés keretén belül indított szakok (általános rendszergazda, webprogramozó, informatikai statisztikus és gazdasági tervező), akár e-learning keretén belül). Az általános rendszergazda képzés célja olyan szakemberek képzése, akik széleskörű informatikai ismeretek birtokában – a legkorszerűbb számítástechnikai hardver- és szoftvereszközök felhasználásával – képesek a számítástechnikai rendszerek üzembe helyezésére fenntartására, üzemeltetésére. A webprogramozó képzés célja olyan szakemberek képzése, akik széleskörű informatikai ismeretek birtokában az információ gyűjtésére, rendszerezésére, elemzésére és közzétételére a világhálón. A webtartalmak naprakész megjelentetésének, konzisztenciájának, rendelkezésre állásának, védelmének biztosítása, monitorozása, hiba javítása, jelentések biztosítása és kapcsolattartás a tartalombiztosítókkal és tartalom-felhasználókkal. Az informatikai statisztikus és gazdasági tervező szakon folyó képzés esetén cél, hogy a tanulmányok befejezésekor a hallgatók olyan gyakorlati készségekkel rendelkezzenek, amelyek alapján képesek a különböző gazdálkodó szervezetek számviteli, statisztikai, tervezési feladatainak megoldására. Aktív közreműködői, középszintű vezetői lehetnek az előzőekben említett feladatok megoldásához kapcsolódó munkaterületeknek. Összefoglalv: a szakok (általános rendszergazda, webprogramozó, informatikai statisztikus és gazdasági tervező)közül bármelyiket választva használható, gyakorlati tudást kapnak a hallgatók. A földrajzi távolság sem jelenthet problémát, hiszen a kifejlesztett e-learning rendszernek köszönhetően az ország bármely pontjában el lehet kezdeni a tanulást.